Keresés...

Schultz wil onderzoek naar schadeloosstelling Merwedebrug

Minister Schultz denkt dat de Merwedebrug sneller gerepareerd kan zijn dan de twee maanden die nu is voorzien. Ook wil de minister bekijken of transportbedrijven die moeten omrijden voor schadeloosstelling in aanmerking kunnen komen.

merwedebrug2Dat zei de minister vrijdag na de ministerraad. De 55 jaar oude Merwedebrug is sinds dinsdag dicht voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo. Door de haarscheurtjes is het volgens Rijkswaterstaat niet verantwoord om zwaar verkeer te laten passeren. De maatregel geldt voor onbepaalde tijd.

TLN schatte eerder deze week de extra kosten voor bedrijven die moeten omrijden op circa een half miljoen euro per dag.

Minister Schultz denkt dat de Merwedebrug sneller gerepareerd kan zijn dan de twee maanden die nu is voorzien. Ook wil de minister bekijken of transportbedrijven die moeten omrijden voor schadeloosstelling in aanmerking kunnen komen.  merwedebrug2Dat zei de minister vrijdag na de ministerraad. De 55 jaar oude Merwedebrug is sinds dinsdag dicht voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo. Door de haarscheurtjes is het volgens Rijkswaterstaat niet verantwoord om zwaar verkeer te laten passeren. De maatregel geldt voor onbepaalde tijd.  TLN schatte eerder deze week de extra kosten voor bedrijven die moeten omrijden op circa een half miljoen euro per dag.
 
Elejére!